Ladeabonnement til elbil

Hvilken ladeabonnement skal du vælge, ved opladning i byen. Få svaret her...

Få det rette rette ladeabonnement til elbil

 Ligegyldig om du har en elbil eller en plug-in hybrid bil, så er det rart at kunne få opladning i byen, ved offentlige ladestandere. Det er desværre ikke lige så nemt, som at køre ind på en tankstation og fylde sin benzin- eller dieselbil. Derfor kan det være en god ide at investere i et ladeabonnement til elbil, eller det der også kaldes en ladepakke når du har eller står og skal have elbil, så slipper du nemlig for at skulle bekymre dig om, hvorvidt du kan oplade din bil, når du er væk hjemmefra.

Her på siden kan du læse mere om hvad et ladeabonnement er, hvilken ladeabonnementer der findes og sammenligne priser fra de forskellige udbydere af ladebokse med tilhørende ladeabonnement også kaldet en serviceaftale Tit hænger det sådanne sammen, at det er de større aktører, som Clerver og E.on med egne offenlige opstillet ladestandere der tilbyder ladeabonnementer. Dette hænger sammen med, at samme firmaer også tilbyder salg og leje af ladeboks til ens private bopæl. Dvs. at lejes eller købes der en privat ladeboks til hjemmet, kan du udover opladning af din elbil i hjemmet også køre hen og oplade på udbyderens offentlige ladestander i byen via din serviceaftale / ladeabonnement.

Hvem udbyder ladeabonnementer?

 Men det er ikke kun de store aktører med mange ladestandere der tilbyder ladeabonnementer. Udviklingen af ladeabonnementer med tilhørende Apps går utrolig stærkt. Et ladeabonnement hos MONTA gennem Zapp Mobility er et bevis på dette, her kan du oprette et ladeabonnement uden binding til kr. 75,00 pr mdr. og oplade på både offenlige og private ladestandere. En spænnede ting ved abonnementet er, at har du samtidig egen ladeboks, kan du tilbyde andre elbilister at oplade på din private ladeboks og på den måde tjene penge.

 

Ligesom, at en benzinbil skal tankes, så skal en elbil oplades. Mange vælger elbiler fra, netop på grund af dette, men det er sjældent et lige så stort problem, som man måske går og tror. Og med et ladeabonnement, kan det ovenikøbet være billigt.

 

Som vi har nævnt i nogle af vores andre guides, er der overordnet set to forskellige muligheder, når man skal oplade sin elbil:

  Det er naturligvis nemmest og mest bekvemt at oplade hjemme, med egen ladeboks. Har man sin egen ladeboks, er det blot at sætte elbilen til at oplade, når man kommer hjem – så er den fuldt opladet næste morgen.

 

Men ligegyldig om man oplader i byen, ved offentlige ladestandere eller hjemme så koster det naturligvis penge. Og det er her ladeabonnementet til ladeboksen kommer ind i billedet. For med et godt ladeabonnement, kan der spares mange penge på opladningsbudget.

Hvilke typer af ladeabonnementer kan jeg få?

 Som tidligere nævnt er det ofte de noget større udbydere der tilbyder ladeabonnementer,  – og de har alle forskellige abonnementstyper at vælge imellem. Det betyder, at du kan få flere forskellige typer af ladeabonnement til din elbil. De minder dog meget om hinanden, i den forstand, at der typisk vil være tale om de tre nedenstående ladeabonnementer.

Langt de fleste vælger det sidste af abonnementerne. Det fungerer nemlig sådan, at man betaler en fast månedlig ydelse, for at kunne lade lige så meget man vil både ude og hjemme. Man bliver altså ikke opkrævet penge, når man sætter sin elbil til en offentlig ladestander fra den udbyder, hvor man har et ladeabonnement. Og når man oplader sin elbil derhjemme, får man el-refusion / refunderet den del af ens elregning, som man har brugt på at oplade sin bil.

 

 Ud fra et økonomisk perspektiv, er det uden tvivl den smarteste løsning for langt de fleste mennesker – hvis de altså har deres egen ladeboks. Har man ikke det, kan man nøjes med at vælge det midterste abonnement, hvor man kan oplade frit ved offentlige ladestandere.

Bedste ladeabonnement

  Vil du gerne vide, hvilket abonnement til opladning af elbil, der er det bedste ladeabonnement? Så kan vi godt forstå dig. Desværre kan det være svært at give et konkret svar, da det afhænger af din situation.

Der er en række forskellige udbydere af ladeabonnementer i Danmark. Det tæller eksempelvis Clever, e-on og IONITY.

For at beslutte, hvilket ladeabonnement, der er det bedste for dig, bør du undersøge følgende:

Det er blot nogle af de kriterier, som du gerne skal have taget stilling til, inden du bestiller et ladeabonnement fra den første og bedste udbyder.

Ladeabonnement med tilhørende ladebrik

 Når man har købt et ladeabonnement eller en ladepakke skal man også bruge en ladebrik. Ladebrikker til elbiler, er små kort, der kan have diverse former. Typisk er de ikke meget større i længde og bredde end et USB-stik, og sjældent tykkere end et par millimeter. Det gør dem nemme at have med i eksempelvis sin nøglering.

Ladebrikken benyttes ved selve ladestanderen, når bilen skal oplades. Typisk vil der være en trådløs læser på ladestanderen, lidt i stil med læseren, man bruger, når man betaler med sit kontaktløse betalingskort i butikkerne.

Ladebrikken er naturligvis koblet op til dit ladeabonnement eller ladepakke, hvilket sikrer at du aldrig skal bøvle med kompliceret aktivering af ladestandere, når du er på farten og har brug for opladning i byen.

Nyere biler og nyere ladestandere kan også snakke sammen, så man slet ikke behøver at benytte sig af sin lade brik, når man skal oplade. Her er det bare at sætte stikket i, så finder ladestanderen selv ud af, hvilket abonnement du har.

Det er dog ikke alle ladestandere, der fungerer sådan, hvorfor det altid er en god idé at have lade brikken til sin elbil med sig rundt.

Få mere information om ladebrikker her.

Opladning af Elbil

Få mere afvide om opladning af elbil

Søger du mere viden og information om opladning afbiler, kan du med fordel læse vores andre guides om opladning i hjemmet og på farten her