Få ladebrik med på farten

Når du vil lade og er væk hjemmefra

Opladning med ladebrik– Opladning på det offentlige ladenetværk

I denne guide finder du alle nødvendige og brugbare informationer, når du skal oplade din elbil med ladebrik på farten. Der er flere ting, der er godt at være opmærksom på, når du skal oplade din elbil på det offentlige ladenetværk.

Ladebrik til elbil

Som elbilsejer kan man ikke bare lige køre ind på en tankstation, sætte dankortet i automaten, og fylde bilen op med benzin. I stedet skal man gøre brug af ladestandere, hvilket uden tvivl også har sine fordele. Udover, at man kan bruge ladetiden på at holde pause, få tisset af og måske drikke en kop kaffe, så kan man også glæde sig over, at det både er billigere og mindre forurenende, når man kører fra ladestanderen igen.

Men man kører ikke bare lige ind på en hvilken som helst ladestation med en elbil. For man skal nemlig have en ladebrik, hvis man ønsker at sætte gang i opladningen. Ladebrikker er typisk et lille kort eller en brik, som minder om den brik, man bruger til alarmsystemet på arbejdspladsen eller derhjemme.

Ladebrik der er koblet op til ladeabonnement

Som du måske ved, er der en række forskellige ladestationer, ligesom der er mange forskellige tankstationer. De fleste af disse ladestationer tilbyder et såkaldt ladeabonnement, hvor du betaler et månedligt beløb, hvor du så kan lade ubegrænset på alle de ladestationer, som virksomheden har rundt omkring i landet. Og det er her, hvor ladebrikkerne kommer ind i billedet.

For når du betaler for et ladeabonnement, modtager du en lille brik, som du kan sætte i dit nøglebundt. Dermed har du den altid med dig, og når du kører op til en ladestander, der går ind under dit abonnement, så er det bare at sætte ladekablet i bilen og sætte ladebrikken op på ladestanderen, hvorefter du er i gang med at oplade din elbil.

Så har man en ladebrik, er det både nemt og billigt at oplade sin elbil. Historien er dog lidt en anden, hvis ikke man har købt sig et abonnement til en eller flere ladestationer.

Opladning af elbil uden abonnement på farten? Så er en ladebrik et must!

 Det er nemlig sådan, at mens det er utrolig enkelt og hurtigt at oplade sin elbil, når man har et abonnement med en dertilhørende ladebrik, så er det noget anderledes, hvis ikke man har en ladebrik.

Der er meget få danske ladestationer, hvor man bare kan gå op og betale med sit betalingskort, ligesom vi kender det fra traditionelle tankstationer. Faktisk er det ofte så svært at oplade sin elbil på farten uden en ladebrik, at man nærmest giver op inden man overhovedet er kommet i gang.

På nogle ladestationer fungerer det eksempelvis sådan, at du skal ind på ladeudbyderens hjemmeside, finde frem til webshoppen, lede efter muligheden for at købe en værdikode til opladning, for herefter at betale et fast beløb for at kunne oplade X kWh. Når man har gennemført betaling, modtager man en SMS eller e-mail med en værdikode, som så skal indtastes på ladestanderen.

Udover at det er dyrere, så er det også en lang og besværlig proces

Derfor anbefaler vi alle vores læsere at anskaffe sig en ladebrik, der fungerer på de ladestationer, som de passerer oftest. På den måde slipper man for en masse besvær, ligesom man også spare masser af penge.opladning af elbil uden abonnement.

Er du træt af opladning på offentlige ladestandere ?

Mærk friheden med egen ladstander

Find din ladestander her

Easee home Ladeboks-sort 11/22 KW-Lible

Elegant design

1 of 3

Meget brugervenlig

2 of 3

Integreret WiFi, 4G og DC-beskyttelse

3 of 3

Ladeeffekt Optil 22 kWh.

Mulighed for el-refusion

fair pris

Pris 5.949,-

Sort-ladeboks-Wallbox-Pulsar-Plus-22KW-Proshop

Lækker og smart Led-belysning

1 of 4

Lille og smart ladeboks, vejer 1 kg. uden ladekabel

2 of 4

Incl. 5 meter ladekabel

3 of 4

Integreret Wifi og DC-beskyttelse

4 of 4

Ladeeffekt Optil 22 kWh.

Mulighed for el-refusion

incl. Ladekabel

Pris 5.896,-

Stænksikret for regn og nedbør

1 of 4

Slidstærkt design

2 of 4

6,5 meter ladekabel medfølger

3 of 4

Overskuelig LCD-Skærm

4 of 4

Ladeeffekt Optil 22 kWh.

Billig ladeboks

Incl. 6,5 meter ladekabel

Pris 4.499,-

Verdens mindste ladeboks

1 of 3

Altid tilsluttet WiFi & 4G

2 of 3

Automatisk opdatering til nyeste funktioner

3 of 3

Ladeeffekt Optil 22 kWh.

Mulighed for el-refusion

Fås i mange spændende farver

Pris 5.299,-

Enestående Schweizisk design

1 of 4

Indbygget B-elmåler

2 of 4

Oplad når det er billigst med Smart Charge

3 of 4

Integreret WiFi og DC-beskyttelse

4 of 4

Ladeeffekt Optil 22 kWh.

Mulighed for el-refusion

Mange funktioner bla. smart Charge

Pris 6.299,-

Opladning af Elbil

Få mere afvide om opladning af elbil

Søger du mere viden og information om opladning afbiler, kan du med fordel læse vores andre guides om opladning i hjemmet og i byen her

 Har du el- eller hybrid bil bør du  undersøge muligheden for at få egen ladeboks installeret i hjemmet. Bliv guidet i den rigtige retning her…

 Ligegyldig hvilken elbil du har er det rart at kunne oplade i byen, ved offentlige ladestandere. Læs mere om abonnementer her …

Er du tit på farten eller på ferie og er væk hjemmefra er det altid rart med en ladebrik til det offentlige ladenetværk. Læs mere om ladebrikker her…