Gratis opladning af elbil

Få gratis opladning af elbil

 Er du interesseret i at oplade din elbil gratis, kan du roligt læse vores guide her… Når du skal anskaffe dig en elbil, er en vigtig del af beslutningen også at tænke på en ladeløsning, der vil passe dig bedst. Du bør undersøge markedet grundigt, så du er sikker på, at du vælger den bedste ladepakke og det billigste abonnement til dine behov.

Der findes forskellige muligheder, når du skal oplade din elbil, og du bør overveje dem alle, inden du træffer et valg: du kan leje en ladeboks af en udbyder, købe din egen ladeboks, oplade uden abonnement eller oplade med abonnement. Det er ikke alle løsninger, der tilbyder gratis opladning af elbil.

Hvad koster opladning af elbil

Prisen på opladning af din elbil kan variere en del, og det er derfor ikke helt ligetil at vælge en løsning baseret på en grundpris. Forskellige faktorer har betydning for opladeprisen:

Prisen på el, vil altid være afhængig af den aktuelle markedspris på el, men den typiske pris på el er omkring 2,25 kr. pr. kWh (kilowatt), hvis du oplader derhjemme ved din egen ladestander. Hvis du ikke har abonnement, og derfor betaler minuttakst, eller hvis du oplader på farten, kan det være fordelagtigt at oplade din elbil om natten, da prisen på strøm er billigst i denne tidsperiode af døgnet. Hvis du har behov for at oplade din elbil på farten, kan du ende med at skulle betale mellem 5-7 kr. pr. kWh, hvis du vælger en ladestander, du ikke har abonnement til.

Mand søger på nettet efter gratis opladning af elbil

Sådan får du opladning af elbil gratis

 Det er altså ikke den billigste løsning, hvis du vælger at oplade uden abonnement. Hvis du ønsker gratis opladning af elbil, er det underordnet, om du køber din egen- eller lejer en ladeboks – så længe din opladning er tilknyttet et abonnement. Der kan være andre fordele ved at få din egen ladeboks.

Opladning med abonnement

At oplade med et abonnement er egentlig kun den halve løsning i forhold til gratis opladning af elbil. Når du vælger et abonnement, betaler du naturligvis et fast beløb. Prisen, kan alt efter hvad, der indgår i  abonnementet være fra 69,00 og flere hundrede op, som for eks. et abonnement hos Clever, hvor alt afhængig om du samtidig også har en ladeboks fra Clever må slippe 1.120,- / 1.244,- i abonnementpris pr. mdr. Til gengæld, kan du så køre alt det du vil – både ude og hjemme. Vær dog altid opmærksom på de gældende betingelser. Vælger du en lavere abonnementpris, hos anden udbyder, vil du i stedet i mange tilfælde kunne oplade din elbil til en lavere kWh. pris end normalt.

Modtag refusion af el-afgiften

 Ifølge elafgiftsloven får ladeudbyderne, som er dem, der tilbyder ladebokse og abonnementsløsninger, refunderet afgiften på el over et vis beløb. De fleste udbydere vælger at sende de refunderede penge tilbage til kunderne. Her står du som modtager af el-refusion hos udbyderen du har har tegnet aftale/abonnement ved. Din udbyder sørger for at fjernaflæse og afregne din el-refusion mellem hver måned til en gang hver halve år. 

Når dit elforbrug på ladeboksen gøres op, modtager du, i overensstemmelse med aflæsningen, automatisk afgiftspengene på din bankkonto. Sammenlagt vil du derfor opleve, at den strøm, du forbruger til at oplade din elbil, er billigere. Du kan betragte denne refusion som en slags gratis opladning af din elbil, som dog naturligvis kræver, at du i første omgang forbruger strøm.

Oplad gratis offentlige steder

 Der findes også en række alternativer til gratis opladning af elbil, som ikke kræver et abonnement, og som tilbydes til alle ejere af elbiler. En forudsætning for at anvende disse er, at du i en eller anden grad anvender de tilknyttede services som kunde, hvilket giver sig selv, når du opsøger opladning disse steder.

  1. Tankstationer: Flere tankstationskæder tilbyder gratis opladning af elbil til alle, der måtte have behov for det. Dette kan være praktisk, hvis du er på en længere tur, hvor der typisk er tankstationer undervejs. Her vil du få adgang til de almindelige ladestationer. Mod betaling har mange tankstationer desuden lynladere, så opladningen går hurtigere, hvis du har behov for dette.
  2. Hoteller: Mange hoteller tilbyder gratis opladning for besøgende med elbiler. Dette er uanset, om du er til møde, deltager i konferencer eller er overnattende gæst på hotellet. De fleste hoteller er begyndt at tilbyde dette, ligesom der er tilknyttet særlige parkeringspladser til elbiler, hvor du også har mulighed for at holde gratis.
  3. Indkøbscentre: Når du skal have klaret dine indkøb, eller skal en tur i biografen, i et af landets mange indkøbscentre, er det efterhånden flere, der tilbyder gratis opladning af elbil. Du har altså mulighed for at shoppe uden bekymringer, og du kan tage derfra med en fuldt opladet bil.
  4. Butikker: På samme måde som med indkøbscentre, er flere enkeltstående butikskæder også gået med på at tilbyde gratis opladning til de kunder, der ankommer i en elbil.
  5. Større byområder: Større byer tilbyder de mange billister i elbiler mulighed for at få gratis opladning. Dette kan være en særdeles smart mulighed for billister, der dagligt pendler til og fra arbejde. Her er der mulighed for at køre hjemmefra på et opladet batteri, som er mindst lige så opladet, når turen går hjemad igen.
  6. Lufthavne: Det er også muligt at finde gratis opladning af elbil i nogle af landets lufthavne. Dette er en smart mulighed til dig, der skal på ferie, og som ønsker at vende hjem igen til en fuldt opladet elbil.

Fælles for stederne i det offentlige rum, eller når du er på farten, er, at det fungerer praktisk med mulighed for gratis opladning af elbil, da det er steder, du typisk besøger, når du enten har ærinder, er på farten eller skal have ordnet noget praktisk.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

 Herunder finder du svarene på ofte stillede spørgsmål omkring gratis opladning af elbil.

 Det er muligt at få gratis opladning af elbil. Dette kan opnås ved at anvende ladestandere, hvor du har dit ladeabonnement. Som udgangspunkt betaler du dog en pris pr. kWh (kilowatt) ved opladning af en elbil, hvis du lader i offentligheden.

For at få gratis opladning, skal du have et abonnement, der inkluderer fri opladning ved anvendelse af udbyderens standere. Der findes også muligheder for gratis opladning ved udvalgte steder: tankstationer, hoteller, indkøbscentre, lufthavne m.fl.

 Ja, du kan vælge opladestandere ved udvalgte offentlige steder. Disse kræver ikke abonnement, da de ikke er tilknyttet en bestemt serviceaftale, og derfor er opladestanderne tilgængelige for alle.