Lej ladeboks med el refusion elbil

Når du vælger at leje en ladeboks, vil det være en god ide at du på forhånd sætter dig ind i den service, udbyderen tilbyder, før du træffer dit valg. Alternativet er at købe din egen ladeboks. I denne guide får du en overordnet forståelse af processen ved at leje en ladeboks, samt hvad du bør være opmærksom på. Vi gennemgår følgende:

Mand ved zaptec pro ladeboks

Tænk over dette ved leje af en ladeboks

Leje af en ladeboks er samtidig et fravalg af muligheden for selv at købe en ladeboks på egen hånd. Det betyder, at du vælger en løsning til, hvor du tegner aftale med udbyderen om leje af ladeboksen sammen med et abonnement, der muliggøre refusion elafgift elbil, hvilket naturligvis er en fordel i sig selv.

 

Det er dog vigtigt, at du læser grundigt om de forskellige udbydere, da de kan være meget forskellige. For hver udbyder bør du undersøge:

 Du bør ud fra disse overvejelser afdække dine behov, så du finder frem til den perfekte løsning.

Installation af ladeboks

Sådan lejer du en ladeboks

Med sidens oversigt over ladebokse, kan du finde frem til de mest relevante udbydere, der opfylder dine behov bedst. Filtrere let resultaterne og bliv præsenteret for nyttige og vigtige informationer. Når du har fundet en udbyder, kan du klikke videre til udbyderens side for at læse mere- og leje ladeboksen.

El refusion elbil indgår i lejen

 Som nævnt tidligere, vil du ved leje af ladeboks i de fleste tilfælde have mulighed for at tegne en serviceaftale og dermed kunne få el-refusion. Du skal faktisk bare sørge for, at den udbyder, du vælger, tilbyder refusion elafgift elbil. Derefter kører det automatisk, og du får løbende refunderet elafgiften til din bankkonto.

Alle kan få el refusion elbil

 Alle, der ejer en elbil, har mulighed for at få el refusion elbil. Se det som en gode ved at vælge den grønne løsning. Der er dog nogle krav, du skal opfylde – også på trods af, at du er ejer af en elbil:

Tesla i groen natur

Du kan få refusion elafgift elbil frem til 2030 

 Regeringen besluttede i 2020, at perioden for refusion elafgift elbil skulle forlænges til 2030. Dette skal være med til at sikre en grøn omstilling med mange flere elbiler på de danske veje over de kommende år. Hvis du kører 20.000 km om året i din bil, kan du i gennemsnit regne med en el-refusion på 3-5.000 kr. om året.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

 Få svar herunder på de ofte stillede spørgsmål omkring el refusion elbil, når du vælger at leje en ladeboks.

Du får refusion af den el, du forbruger til at oplade din elbil med, helt automatisk. Det er udbyderen, du har valgt at leje din ladeboks af, som sørger for refusionen. Eftersom der er WiFi og 4G i stor set alle ladebokse bliver din ladeboks, alt afhængigt af din udbyderes betingelser, fjernaflæst for hver måned til en gang hver halve år, hvorefter de sørger for at indsætte din el-refusion på din bankkonto.

Alle ejere af elbiler, der har valgt at leje en ladeboks hos en udbyder, har mulighed for at få refusion af el. Det er desuden et krav, at du betaler den fulde markedspris for elektriciteten. Det er udbyderen, der foretager selve refusionen af el til dig.

 

Har du købt din egen ladeboks, har du mulighed for at få udbetalt refusion af dit strømforbrug, når du tilmelder dig en udbyder, der tilbyder dette. Har du købt egen ladeboks og for du i forvejen el-refusion af anden løsning, som eks. egne soller eller varmepumpe har du ikke mulighed for at få el-refusion.

 Nej, du skal ikke gøre noget aktivt for at få el-refusion. Du skal blot betale elafgiften til dit elselskab, som du plejer. Din udbyder, hvorigennem du lejer din ladeboks og har din ladeaftale hos, vil refundere elafgiften automatisk direkte til din bankkonto.