Find en ladestander til elbil

  Der findes mange muligheder, når du skal finde en ladestander til elbil. Udbyderne står i kø for at få dig som kunde. Det betyder, at du skal undersøge markedet, så du ender med at vælge det helt rigtige tilbud. Herunder får du, via tre enkle trin, hjælp til at vælge den rette løsning for dig.

Når du køber en ladeboks og opretter en serviceaftale samtidig, så har du mulighed for at få din ladeboks med refusion. Dvs. at du modtager en el-refusion på kr. 1.10 pr. forbrugt kWh. Dette kan kun fås hvis dit hus ikke har solceller og dit hus ikke er opvarmet af strøm. Vælger du en ZAPP Mobility ladeboks, har du her mulighed for at få en god og billig service aftale på ladeboks med refusion. 

Zaptec go ladeboks paa husgavl

1) Undersøg muligheder og vilkår

Når du skal finde en ladestander til elbil hjemme, indgår der forskellige muligheder og vilkår for hver udbyder. Det er derfor vigtigt, at du sætter dig godt ind i disse. Det kan være, at ladestanderen er med eller uden installation. Med mindre du anskaffer dig din nye ladestander gennem en el-leverandør, vil installationen ofte ikke følge med i prisen, derfor må du indregne denne udgift til dit køb af ladestander, det vil i de fleste tilfælde også bedst kunne betale sig, ved køb eller leje af ladestander til elbil hjemme.

2) Køb eller leje af ladestander til elbil

Hvis det er vigtigt for dig at få el-refusion, kan du vælge sikkert ved at leje en ladestander af en udbyder, der tilbyder afregning af el-refusion. Det er nemlig udbyderen, der refunderer elafgiften til dig. Dette er naturligvis også muligt, hvis du køber din egen ladestander, men her skal du være opmærksom på om din ladestander opfylder betingelserne for afregning og om den enkelte udbyder tager imod andre ladestandere, der ikke er købt eller lejet gennem dem selv.

 

Vælger du, at leje din ladestander, vil du typisk skulle betale et førstegangsbeløb, hvorefter der betales et fast beløb/ abonnement pr. måned, dette for en serviceaftale/aftale for el-refusion. Vælger du at købe din ladestander, vil du blot have udgiften på ladestanderen.

mand og dreng ved ladestander

3) Med eller uden installation af ladestander til elbil hjemme

Når du køber eller lejer en ladestander, vil udbyderen såfremt der ingen installation af ladestanderen er med i prisen kunne hjælpe dig med gode råd og vejledning i forbindelse med installationen af ladestander på din adresse.

 

Det er vigtig at bemærke, at du aldrig selv må installere din ladestander da det altid kræver en autoriseret elektriker. Har du egen ladestander hjemme og er du uheldig, at der på et tidspunkt skulle ske noget i din strømforsyning, der kunne sættes i forbindelse med din engen installation, vil du skulle ved et forsikringsspørgsmål kunne fremvise dokumentation i form af en faktura fra en autoriseret elektriker, ved opsætningen af din ladestander til elbil hjemme.

Få hjælp til installation

Få hjælp til installation af ladeboks

 Udgivet Maj – 2022