Ladeboks med refusion

Når du køber eller lejer en ladeboks med refusion er det en god ide at du på forhånd sætter dig ind i den service, udbyderen tilbyder, før du træffer dit valg. I denne guide vil vi give dig en overordnet forståelse ved køb eller leje af ladeboks med refusion og hvad du bør være opmærksom på. Vi gennemgår følgende:

Glad mand der har ladeboks med refusion

Leje eller køb af ladeboks med refusion

 Har du ladeboks, vil du i de fleste tilfælde have mulighed for at tegne en serviceaftale og dermed kunne få el-refusion. Ofte vil det være nemmest at få ladeboks med refusion ved leje af ladeboks, da du her tegner en serviceaftale fra start. Har du købt din ladeboks og ønsker refusion skal du først finde ud af om din ladeboks kan aflæses, hvorefter du skal finde en udbyder/ladeoperatør der tilbyder serviceaftale uden køb af ladeboks. En sådan udbyder kunne være Zapp eller Åbenlyst  serviceaftale. Du skal faktisk bare sørge for, at den udbyder du vælger tilbyder refusion af elafgiften af den strøm du bruger ved opladning af elbil. Så snart du har lavet din aftale om ladeboks med refusion kører det automatisk, og du får løbende refunderet elafgiften til din bankkonto.

Opfylder du kravet for ladeboks med refusion

 Alle, der ejer en elbil, har i langt de fleste tilfælde mulighed for at få el refusion elbil. Se det som en gode ved at vælge den grønne løsning. Der er dog nogle krav, du skal opfylde – også på trods af, at du er ejer af en elbil:

ejer_af_tesla_elbil_der_faar_el_refusion

Du kan få refusion elafgift elbil frem til 2030 

 Regeringen besluttede i 2020, at perioden for refusion af elafgift til elbil skulle forlænges til 2030. Dette skal være med til at sikre en grøn omstilling med mange flere elbiler på de danske veje over de kommende år. Hvis du kører 20.000 km om året i din bil, kan du i gennemsnit regne med en el-refusion på 3-5.000 kr. om året.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

 Få svar herunder på de ofte stillede spørgsmål omkring el refusion elbil, når du vælger at leje en ladeboks.

Du får refusion af den el, du forbruger til at oplade din elbil med, helt automatisk. Det er udbyderen, du har valgt at leje din ladeboks af, som sørger for refusionen. Eftersom der er WiFi og 4G i stor set alle ladebokse bliver din ladeboks, alt afhængigt af din udbyderes betingelser, fjernaflæst for hver måned til en gang hver halve år, hvorefter de sørger for at indsætte din el-refusion på din bankkonto.

Alle ejere af elbiler, der har valgt at leje en ladeboks hos en udbyder, har mulighed for at få refusion af el. Det er desuden et krav, at du betaler den fulde markedspris for elektriciteten. Det er udbyderen, der foretager selve refusionen af el til dig.

 

Har du købt din egen ladeboks, har du mulighed for at få udbetalt refusion af dit strømforbrug, når du tilmelder dig en udbyder, der tilbyder dette. Har du købt egen ladeboks og for du i forvejen el-refusion af anden løsning, som eks. egne soller eller varmepumpe har du ikke mulighed for at få el-refusion.

 Nej, du skal ikke gøre noget aktivt for at få el-refusion. Du skal blot betale elafgiften til dit elselskab, som du plejer. Din udbyder, hvorigennem du lejer din ladeboks og har din ladeaftale hos, vil refundere elafgiften automatisk direkte til din bankkonto.