Opladning i hjemmet

Få den rette ladeboks til hjem og bolig

Opladning af elbil hjemme

Har du købt en elbil, så bør du undersøge muligheden for at få opladning i hjemmet og få instaleret din egen ladeboks. Men hvilken ladeboks skal du så vælge og  hvor mange, kan der lige være? Der der er faktisk et stødt stigende udvalg af ladebokse, som man kan vælge mellem som elbilsejer – og det er ikke altid lige nemt at navigere rundt mellem de mange forskellige muligheder.

I denne artikel forsøger vi at guide dig godt på vej. Beslutningen om hvilken ladeboks du skal have, bør nemlig afhænge af en lang række ting – eksempelvis:

Privat eller offentlige ladeboks ?​

Man behøver naturligvis ikke at få installeret sin egen ladeboks. Der kommer nemlig løbende flere og flere offentlige ladestandere, så hvis man bor eller regelmæssigt er i nærheden af en sådan, kan man i teorien klarer sig med blot at bruge disse.

På den måde slipper man også for udgifterne til installation af egen ladeboks ved sin bopæl, men til gengæld kommer man til at døje med nogle andre problemstillinger. Nedenstående liste er blot et uddrag af nogle af de ulemper der kan være, hvis man udelukkende ønsker at oplade sin elbil på offentlige steder:

 Listen fortsætter med en lang række problemstillinger, som man jo ikke kan undgå, når man bruger en ting, der skal være tilgængelig for flere personer. Derfor er der en masse koordination og besvær forbundet med udelukkende at bruge offentlige ladestandere ved opladning af elbil.

Omvendt kan du med en privat ladeboks bare køre bilen ind i indkørsel, sætte kablet i og så kan den ellers stå og lade natten over uden problemer. Du slipper altså for at besværet, tidsforbruget, koordinationen og ikke mindst for at betale overpris for at oplade din elbil.

Så hvis du har muligheden, er vi af den klare overbevisning, at det giver bedst mening at investere i en privat ladestander – også selvom det er lidt dyrere i opstartsudgifter.

Hurtigopladning

Der er naturligvis et lille aber dabei ved ovenstående. Fordelen ved nogle offentlige ladestandere (typisk langs motorvejen), er at de kan levere væsentligt flere kW end privat ladebokse. Det betyder, at de kan oplade din bil hurtigere end du kan gøre derhjemme.

Det er fantastisk, hvis man er på farten – men i hverdagen vil det for de fleste være fuldstændig unødvendigt, fordi de alligevel ikke får brugt hele bilens rækkevidde i løbet af en dag. Så når du kan lade hjemme hver eneste nat, så giver det ikke mening at vælge en offentlig ladestander, bare fordi den kan lade hurtigere.

Men hvis du er på vej til Skagen eller Sydeuropa, så vil du pris dig selv lykkelig for at kunne bruge en offentlig hurtiglader til din elbil.

Opladning af Elbil

Få mere afvide om opladning af elbil

Søger du mere viden og information om opladning afbiler, kan du med fordel læse vores andre guides om opladning i byen og på farten her

 Har du el- eller hybrid bil bør du  undersøge muligheden for at få egen ladeboks installeret i hjemmet. Bliv guidet i den rigtige retning her…

 Ligegyldig hvilken elbil du har er det rart at kunne oplade i byen, ved offentlige ladestandere. Læs mere om abonnementer her …

Er du tit på farten eller ferie og er væk hjemmefra er det altid rart med en ladebrik til det offentligeladenetværk. Læs mere om ladebrikker her…