Opladning med egen ladeboks

Få opladning hjemme, der matcher behovet

Opladning i hjemmet

Har du købt en elbil, så bør du undersøge muligheden for at få opladning i hjemmet og få instaleret din egen ladeboks. Men hvilken ladeboks skal du så vælge og  hvor mange, kan der lige være? Der der er faktisk et stødt stigende udvalg af ladebokse, som man kan vælge mellem som elbilsejer – og det er ikke altid lige nemt at navigere rundt mellem de mange forskellige muligheder.

 

I denne artikel forsøger vi at guide dig godt på vej. Beslutningen om hvilken ladeboks du skal have, bør nemlig afhænge af en lang række ting – eksempelvis:

Privat eller offentlige ladeboks?

Man behøver naturligvis ikke at få installeret sin egen ladeboks. Der kommer nemlig løbende flere og flere offentlige ladestandere, så hvis man bor eller regelmæssigt er i nærheden af en sådan, kan man i teorien klarer sig med blot at bruge disse.

 

På den måde slipper man for besværet med at skulle installere en ladeboks ved sin bopæl, men til gengæld kommer man til at døje med nogle andre problemstillinger. Nedenstående liste er blot et uddrag af nogle af de ulemper der kan være, hvis man udelukkende skal lade sin elbil på offentlige steder:

 Listen fortsætter med en lang række problemstillinger, som man jo ikke kan undgå, når man bruger en ting, der skal være tilgængelig for flere personer. Derfor er der en masse koordination og besvær forbundet med udelukkende at skulle bruge en offentlige ladestander til sin elbil.

 

Omvendt kan du med en privat ladeboks bare køre bilen ind i indkørsel, sætte kablet i og så kan den ellers stå og lade natten over uden problemer. Du slipper altså for at besværet, tidsforbruget, koordinationen og ikke mindst for at betale overpris for at oplade din elbil.

 

Så hvis du har muligheden, er vi af den klare overbevisning, at det giver bedst mening at investere i en privat ladestander – også selvom det er lidt dyrere i opstartsudgifter.

Hurtigopladning

Der er naturligvis et lille aber dabei ved ovenstående. Fordelen ved nogle offentlige ladestandere (typisk langs motorvejen), er at de kan levere væsentligt flere kW end privat ladebokse. Det betyder, at de kan oplade din bil hurtigere end du kan gøre derhjemme.

 

Det er fantastisk, hvis man er på farten – men i hverdagen vil det for de fleste være fuldstændig unødvendigt, fordi de alligevel ikke får brugt hele bilens rækkevidde i løbet af en dag. Så når du kan lade hjemme hver eneste nat, så giver det ikke mening at vælge en offentlig ladestander, bare fordi den kan lade hurtigere.

 

Men hvis du er på vej til Skagen eller Sydeuropa, så vil du pris dig selv lykkelig for at kunne bruge en offentlig hurtiglader til din elbil.

En bæredygtig ladeboks

Med Easee Home ladeboksen, har man skåret gevaldigt ned på brugen af miljøskadelige materialer, som eksempelvis kobber og plastik. Dertil behøver du ikke at skifte den ud, hvis den en dag skulle gå i stykker, fordi ladeboksen kommer med hele 5 års garanti.

 

Ydermere får du løbende gratis softwareopdateringer, der er med til at gøre ladestanderen mere effektiv og dermed både mere bæredygtig for miljøet og for din pengepung.

22kW - 32A - Type 2

Kr. 6.499,00

Farve: Sort

Køb en frontplade til Easee Home Ladestander

Det er stadig fagre ny verden for mange af os med de her ladebokse. Og de er ikke alle sammen ubetinget pæne, eller også passer deres farvekombination ikke lige med boligens øvrige udseende. Men det er der heldigvis mulighed for at råde bod på.

 

Easee har nemlig introducere en frontplade, som kan monteres på deres Home Ladestander, der normalvis er sort. Dermed kan du relativt enkelt og billigt ændre på ladeboksens udtryk, så det passer bedre til dig og din bolig.

 

Denne Easee Home Ladestander frontplade kan købes i en række forskellige farver, der blandt andet tæller hvid, koksgrå, sort, rød og blå. Det kan umiddelbart virke som en lidt speciel farvepalette, men Easee har nøje udvalgt disse farver baseret på de mest populære elbilsfarver.

 

Det vil altså sige, at hvis du køber et frontpanel i rød til din Easee ladeboks, så er det omtrent den samme røde farve, som den Tesla sælger deres biler i. Der er altså mulighed for at matche ladeboksen med bilen, der bruger den.

Fås i flere farver:

Nemme selv at skifte

Kr. 595,00

Installation af ladeboks fra Easee Home

  Vælger du at købe en Easee Home ladeboks fra TheCharger, sørger de for, at du får hjælp til installationen. Det kræver selvfølgelig at de rigtige kabler og elinstallationer er trukket og er på plads. Bemærk du ikke selv må installere ladeboksen, da installation af ladeboks altid kræver en autoriseret installatør. 

Få el-refusion

Som alle andre apparater du bruger og betaler strøm af i din husstand, skal der også betales for den strøm du bruger til at oplade din elbil med. Men hvis du ved køb af din ladeboks samtidig opretter et abonnement på det de fleste udbydere kalder en serviceaftale, vil du få tilbagebetalt den del af elregningen, som bliver brugt på at lade din elbil. Man kalder det el-refusion, og det fungerer sådan, at du lægger ud for elregningen, hvorefter du får refunderet en del af, eller hele elforbruget, der er gået til opladning af din elbil.

 

Fordelen med netop ladeboksen Easee Home fra TheCharger er at den egner sig virkelig godt til formålet da den har wifi og indbygget elmåler for automatisk aflæsning af strømforbrug. Dvs. at den udbyder du tegner serviceaftale/abonnement ved, kan fjernaflæse din elmåler og efterfølgende betale el-refusionen tilbage til dig. Vil du hellere leje Easee Home ladeboksen, har Dible lavet en nem og god løsning, hvor du betaler et lille depositum ved opstart på kr. 995,00 og en leje /serviceaftale til kr. 249,00 pr. mdr. med aftale om el-refusion. Bemærk – Uanset hvilken af de 2 udbydere du vælger kommer pris for installation ved siden af. Du kan indhente 3 tilbud på installation af ladeboks her

Gør klar til installationen af en ladeboks

 Når det meste er på plads og Inden du træffer det endelige valg af ladeboks, kan du med fordel læse vores guide. Sådan gør du din bolig klart til elbil. Der er nemlig en håndfuld ting, som du skal være opmærksom på inden du køber ladeboksen til din kommende elbil.

 

En ladeboks bruger meget strøm – ofte meget mere end din boligs elinstallationer umiddelbart er gearet til at klare. Derfor er det ikke bare sådan lige at sætte en ladeboks op på en sikker måde. Det kræver en erfaren elinstallatør, der kan trække nye kabler og i øvrigt rådgive om sikre installationer. Læs guiden her

Opladning af Elbil

Få mere afvide om opladning af elbil

Søger du mere viden og information om opladning afbiler, kan du med fordel læse vores andre guides om opladning i byen og på farten her

 Har du el- eller hybrid bil bør du  undersøge muligheden for at få egen ladeboks installeret i hjemmet. Bliv guidet i den rigtige retning her…

 Ligegyldig hvilken elbil du har er det rart at kunne oplade i byen, ved offentlige ladestandere. Læs mere om abonnementer her …

Er du tit på farten eller ferie og er væk hjemmefra er det altid rart med en ladebrik til det offentligeladenetværk. Læs mere om ladebrikker her…