ladeboks til elbiler

Køb ladeboks til elbil

Har du valgt at købe din ladeboks kan du sammenligne priser her og læse mere om køb af ladeboks til elbiler.

Se de forskellige ulemper og fordele der er ved køb af ladeboks, bliv klog på hvordan du installere din ladeboks og hvad du skal være opmærksom på, hvis du ønsker ladeboks med refusion. 

ladeboks til elbiler

Leje af ladeboks

Ønsker du leje af ladeboks til elbil, kan du finde og sammenligne de bedste priser her.

Se de forskellige ulemper og fordele der er ved leje af ladeboks til elbiler.

Se hvad du kane gøre for at få den bedste pris på installation af ladeboks samt hvad der skal til hvis du ønsker egen ladebiks med refusion. 

ladeboks til elbiler

Ladeboks med abonnement og refusion

Når du skal til at vælge din ladeboks, bør du overveje, hvilken der passer bedst til dit behov. Skal du købe eller leje din ladeboks og hvilen muligheder har du, hvis du ønsker et abonnement og- eller refusion.

På Bilioopladning.dk har vi gjort det nemt for dig. Se og sammenlign priser fra udbydere af ladeboks med abonnement her >>

Bagenden på en tesla til guiden offentlig ladestander

Vælg den rigtige ladeboks til din elbil

Når du skal vælge din ladeløsning, bør du se på, hvad der passer bedst til dit liv; skal din ladeboks købes eller vil det være bedere for dig at leje den. Hvis du ønsker – leje af ladeboks, vil du i mange tilfælde kunne vælge at få en standard installation med i din opstartspris. Bemærk, at uanset om du vælger at købe eller leje må du aldrig selv installere og opsætte din ladeboks, da loven forskriver at en installation af ladeboks altid skal udføres af en autoriseret elektriker.

Som ved alt andet der lejes skal der betales et fast beløb pr. måned. Lejen vil i mange tilfælde nævnes i form at et abonnement. Er ønsket ladeboks med abonnement dækker abonnementet tit for både lejen af ladeboks samt for en serviceaftale, så el-refusion er muligt.

Vælger du at købe din egen ladeboks slipper du selvfølgelig for at leje til en fast månedlig pris. Mange køber deres egen ladeboks, hvis de i forvejen får anden el-refusion f.eks ved varmepumpe eller solceller, så er el-refusion ved kørsel med elbil ikke mulig.

Ved køb af egen ladeboks, vil installationen sommetider være indregnet i prisen. For at skille det helle lidt ad, regnes der for det meste med en standardinstallation (ca. 3.500 kr.) Men prisen vil altid afhænge af installatørens arbejde, hvor langt din ladeboks skal sidde fra dit hus, samt udgifter til gravearbejde og kabelføring.

Tjek vores oversigt køb ladeboks her >>

Det bør du vide inden køb eller leje af ladeboks

Effekten på din ladeboks angiver hvor hurtigt din elbil kan oplades og måles altid i kilowatt (KW). Det vil sige, at jo hurtigere opladning du ønsker jo højere effekt skal du have, men det er ikke så lige til, som det lyder. Du skal vide den maximale affekt din elbil og bolig kan håndterer, for køber du en ladeboks med en højere effekt end din bolig og elbil kan klare, vil opladningen blive begrænset eller blive afbrudt helt.

Ladekablet der forbinder din elbil med ladeboksen, kan både være fastmonteret eller løst.
Er det løst kan du tage det med dig og have det ligende i bilen, såfremt du skulle have behov for opladning på en offentlig ladestander. Et løst ladekabel er fleksibelt og passer til de fleste ladebokse og offenlige ladestandere. Vælger du et fastmonteret ladekabel vil det være praktisk og nemt at bruge og altid være klar. Ulempen er, at det bliver udsat for slid, vejr og nedbør.

Styringen er selve det, der giver dig kontrollen over din ladeboks ved opladning. Den kan enten være simpel eller mere avanceret (smart).

En simpel styring er en knap du blot tænder/slukker for ved opladningen af din elbil, hvor du ved den mere advanceret styrring, med en såkalt smart ladeboks, vil få funktioner som Display/App til indstilling af din opladnings start/slut tidspunkt, aflæsning af dit strømforbrug, ladestatus og ladestatistik samt fjernaflæsning for el refusion fra din udbyder.