Få ladeboks med abonnement og refusion

At have en elbil er godt for miljøet, men det kan også være dyrt at oplade den. Derfor kan du med fordel vælge at få ladeboks med abonnement, så får du større besparelser ved din opladning af elbil.

 I denne artikel vil vi forklare dig lidt om ladebokse med abonnement hvorfor du med fordel kan vælge denne ladeløsning samt henvise dig til vores side ladeboks med refusion, hvis du søger dette.

Glad mand der har ladeboks med refusion

Hvad er en ladeboks med abonnement?

En ladeboks med abonnement er en ladeboks, som du lejer / leaser hvorpå der oprettes et abonnement til hos en ladeoperatør. Det kan f.eks. være hos  Zapp, Åbenlyst, OK, Norlys eller Verdo.

Når du vælger denne ladeløsning, betaler du et fast månedligt beløb for at bruge ladeboksen og du vil samtidigt kunne få refunderet elafgiften, som du betaler for den strøm, du bruger til at oplade din elbil med.

Elafgiften er en afgift, som staten opkræver for hver kWh strøm, du bruger. Den er på 2,52 kr. pr. kWh. Men hvis du bruger strømmen til at oplade din elbil, kan du få refunderet optil 87 øre pr. kWh. (2023) Det betyder, at du kun betaler 1,65 kr. pr. kWh i elafgift.

For at få ladeboks med refusion skal du have en godkendt ladeboks, som kan registrere dit elforbrug når du lader din elbil op. Det er her, det er en god ide, at have ladeboks med abonnement for det er kun din ladeoperatør der må indberette dit elforbrug til SKAT og udbetale refusionen til dig, det er må du ikke selv gøre, med mindre du har eget CVR nummer og er godkendt af SKAT til at beregne refusion af elafgift til elbiler.

Ladeboks med Refusion

Få ladeboks med refusion og spar penge. Uanset om du ønsker at købe din oplader til elbil eller leje den er der flere ting du bør vide når du vil have ladeboks med el refusion.

Hvilken krav stilles der for at du kan få refusion? I hvor lang tid og meget kan du spare? Det kan du blive klog på her… 

Hvorfor skal du vælge en ladeboks med abonnement og refusion?

 En ladeboks med refusion og abonnement er et godt valg for dig, der vil have en nem, sikker og billig måde at oplade din elbil på. Her er nogle af de fordele, som du får ved at vælge denne løsning:

ejer_af_tesla_elbil_der_faar_el_refusion

Hvordan finder jeg den bedste ladeboks med abonnement?

 Der findes mange forskellige udbydere af ladebokse med abonnement i Danmark. Det kan være svært at finde ud af, hvilken løsning der passer bedst til dig og dit kørselsbehov. Derfor har vi lavet en overskuelig sammenligning af de mest populære udbydere på markedet:

Udbyder Pris pr. måned Refusion pr. kWh elaftale Køb / Leje
Åbenlyst
189,00
69,70 øre
valgfrit
Abonnement
OK
199,00
0,87 øre
Låst
Abonnement
Norlys
199,00
86,63 øre
Låst
Abonnement
Verdo
64,00
0,87 øre
Låst
Køb

 Som du kan se, er der forskel i prisen på abonnementer og refusionen, de ekstra services, som de forskellige udbydere tilbyder. Det er derfor vigtigt, at du sammenligner de forskellige muligheder, inden du vælger din ladeboks med abonnement.

Hvordan bestiller jeg en ladeboks med abonnement?

 Har du besluttet dig for at bestille en ladeboks med abonnement, kan du følge disse simple trin:

Vælg din udbyder

  • Vælg den udbyder, hvor du vil oprette et abonnement til ladeboks ved. Brug vores sammenligningstabel ovenfor til at finde den bedste løsning for dig.

Bestil din ladeboks

  • Kontakt udbyderen og bestil din ladeboks. Du skal oplyse nogle oplysninger om din elbil, din adresse og dit elnet.

Installation af ladeboks

  • Vent på, at udbyderen sender en autoriseret elinstallatør til din adresse. Elinstallatøren vil opsætte og tilslutte din ladeboks til dit elnet.

Nyd din ladeboks og kør grønt

  • Nyd din nye ladeboks med refusion og abonnement. Du kan nu oplade din elbil derhjemme og få penge tilbage for den strøm, du bruger.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

En ladeboks med abonnement og refusion er en ladeløsning, hvor du betaler et fast beløb hver måned for at få service på din ladeboks og refusion af noget af den elafgift, du betaler for at oplade din elbil. Refusionen er et tilskud fra staten, som skal fremme den grønne omstilling og gøre det billigere at køre på el.

Alle ejere af ladeboks til hybridbil og elbil, der har valgt at leje en ladeboks hos en udbyder, har mulighed for at få refusion af el, ved bilopladning. Det er desuden et krav, at du betaler den fulde markedspris for elektriciteten. Det er udbyderen, der foretager selve refusionen af el til dig.

Har du købt din ladeboks, har du også mulighed for at få udbetalt refusion. Du skal blot oprette et abonnement hos en udbyder, der tilbyder dette.

Skulle du i forvejen få el-refusion gennem egne solceller eller varmepumpe har du ikke mulighed for at få refusion på elafgift til elbil.

 Nej, du skal ikke gøre noget aktivt for at få el-refusion. Du skal blot betale elafgiften til dit elselskab, som du plejer. Din udbyder, hvorigennem du lejer din ladeboks og har din ladeaftale hos, vil refundere elafgiften automatisk direkte til din bankkonto.

 Det afhænger af, hvor meget du kører i din elbil, og hvilken udbyder du vælger. Typisk kan du få refunderet mellem 0,84 og 0,87 kr. pr. kWh, når du oplader din elbil hjemme. Det svarer til ca. 50-60% af den normale elafgift. Det månedlige abonnement varierer fra udbyder til udbyder, men ligger som regel mellem 63 og 169 kr. pr. måned.

 Der findes flere udbydere på markedet, som tilbyder ladebokse med abonnement og refusion. Nogle af de mest populære er Nettopower,  OK, Norlys, Åbenlyst og Verdo. Du kan se og sammenligne deres priser og ved at gå til toppen på denne side.

  Fordelene ved en ladeboks med abonnement og rerfusion er, at du kan spare penge på din elregning, få service på din ladeboks, støtte den grønne omstilling og have en nem og sikker opladning af din elbil. Ulemperne er, at du binder dig til en længere periode, skal betale et fast beløb hver måned uanset dit forbrug, skal indsende dokumentation for dit elforbrug til opladning og skal have en godkendt ladeboks.

Med vores refusionsabonnement er det nemt at undgå den statslige elafgift og dermed spare penge på at lade din elbil. Vi tilbyder dig en enkel løsning, hvor du får refunderet elafgiften for den strøm, du bruger til oplading af din bil. Alt, du skal gøre, er at have en Easee lader installeret derhjemme, og vi kan koble dig på vores system.